Ideą powstania Restauracji Pestka było stworzenie wyjątkowego miejsca na kulinarnej mapie Wadowic poprzez oryginalny klimat, smaczne dania, wysublimowany smak, miłą obsługę oraz przyjemne dla oka wnętrza. Zależy nam, aby tworzyć nowoczesny klimat dla wadowickiego biznesu, administracji oraz społeczności lokalnej. Dołożymy wszelkich starań, aby integrować społeczność lokalną Wadowic, stwarzając warunki i klimat do spotkań biznesowych oraz rodzinnych.
Restauracja Pestka to przede wszystkim autorska karta Szefa Kuchni. Motywem przewodnim jest nowa odsłona kuchni polskiej z domieszką kuchni europejskiej. Szef Kuchni poleca comber królika w szynce dojrzewającej z selerowym pure i brukselką oraz smażoną pierś kaczki, puree z jabłek, sos Porto, , karmelizowane marchewki. Dla smakoszy ryb proponujemy m.in. sandacza ze strudlą ziemniaczaną, sosem maltańskim i warzywami.
Oprócz naszych specjałów na co dzień w Pestce można posmakować oryginalne desery i przystawki, smaczne zupy, sałatki, makarony i pierogi.
Od 1 października polecamy także specjały z nowej jesiennej KARTY DAŃ, m.in. krem borowikowy, comber z królika w boczku z selerowym puree i brukselką oraz szarlotkę na ciepło z lodami.
Pestka Restaurant
ul. Zatorska 17, 34-100 Wadowice, Polska
Kontakt tel. 530 066 943
E-mail: info@pestkarestaurant.pl
Facebook: Pestka Restaurant
{gallery}PestkaSponsorowany{/gallery}
ARTYKUŁ SPONSOROWANY
Dyskusja: