Szef kuchni Andrzej Jordanek zapewnia : „codziennie zapraszamy na różnorodne pierogowe niespodzianki".
Nie zabraknie oczywiście tradycyjnych polskich przebojów (rarytasów):
- Pierogów z mięsem okraszonych cebulą z boczkiem
- Pierogów z kapustą i grzybami
- Pierogów z kaszą gryczaną
- Pierogów na słodko z truskawkami lub jagodami podanymi z bitą śmietaną
Dla gości kochających podróże w 1 dzień dookoła świata Park Miniatur proponuje przysmaki kuchni z różnych stron świata :
- Pierogi norweskie z łososiem i serem ricotta
- Pierogi chińskie z farszem i grzybami shitake
- Pierogi włoskie z serem feta, bazylią i zieloną pietruszką
- Pierogi arabskie z migdałami i cynamonem (czy można nie spróbować ?)
- Pierogi ruskie okraszone cebulką
Weekend majowy to nie tylko kulinarna przygoda.
W tych dniach zaprosimy rodziny do wspólnej zabawy „Ratujmy skazańca" . Mama, tata, synek, córka przejdą przez rycerski obóz szkoleniowy aby uzyskać magiczne kamienie. Następny etap to zdobywanie zaczarowanych amuletów, bez których nie ma co się pokazywać u srogiego kata. Nasz kat podejmie ostateczną decyzję o losach biednego skazańca. Dla wszystkich średniowieczne podziękowanie za pomoc - informują organizatorzy imprezy.
Cała gra oczywiście na wesoło i każdy bez problemu sobie poradzi z tym zadaniem. Pomocne informacje na : www.parkminiatur.com.
Materiał promocyjny
Dyskusja: